воскресенье, 8 декабря 2013 г.

Çintar mantarın sotesi

Sonbaharın en güzel gurme sürprizlerdin- çintar mantarı. Hala bazen satışta var. Doğal, kültür olmayan mantar, orman mantarı. Biz de bu mantarı keşfettikten sonra pişiriyoruz artık. En güzel sotesi çıkıyor. Pazar tezgahtan alınca düzgün mantarları seçelim, rengi canlı olsun, çürükler ve bozukluklar olmasın.




750 gr temizlenmiş mantar için 1 büyük soğan halka şekilde kesiyoruz.
Tavada zeytinyağı ısıtıyoruz ve  iri parçalara kesilmiş mantarı soğanla birlikte soteliyoruz. Birkaç diş ince kıyılmış sarımsak ekliyoruz. Tuz ve karabiberle mantarları tatlandırıyoruz. Sıcak sıcak sotemizi servis yapıyoruz.
Afiyet olsun!
ytinyağı ısıtıyoruz ve  iri parçalara kesilmiş mantarı soğanla birlikte soteliyoruz. Birkaç diş ince kıyılmış sarımsak ekliyoruz. Tuz ve karabiberle mantarları tatlandırıyoruz. Sıcak sıcak sotemizi servis yapıyoruz.
Afiyet olsun!

Комментариев нет:

Отправить комментарий