понедельник, 24 февраля 2014 г.

Portakallı ve havuçlu bezelye

Merhabalar, iyi günler herkese,

Bugünkü tarifimiz Portakallı ve havuçlu bezelye. Çok güzel bir garnitür türüdür. Soğuk da yenebilir. Taze dereotu ile bezenmiş, biraz diyet yapsam diyenlere de uygun bir yemek. Hadi yapalım o zaman :)



500 gr bezelye
1 havuç
1 patates
1 diş sarımsak
1 baş soğan
4 yemek kaşığı zeytinyagı
tuz
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı sıcak su

Üzeri için:
İnce kıyılmış dereotu

Bezelyeyi ayıklayıp yıkayın. Havucu dilimleyin. Patatesleri küp doğrayın.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Rendelenmiş sarımsak ve portakal kabuğunu 2 dakika pişirin. İnce kıyılmış soğanı kavurun. Tuz, karabiber, bezelye, patates, havuçları ekleyip 4 dakika soteleyin.

Sıcak su ile portakal suyunu ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Servis tabağına aktarıp üzerine dereotu serpiştirip servis yapın.

Afiyet olsun!





Комментариев нет:

Отправить комментарий