вторник, 17 декабря 2013 г.

Ramazan Pidesi

Benim Ramazan Pidesi şans ve şansızlık sonuncu olarak ortaya çıktı. Neden şansızlık, çünkü tam ekmek makinaya tüm malzemeler koyduktan sonra, makinem çalışmadı, bozuldu. Ne yapalım, oluyor bazen böyle aksilikler. Bu hamurdan ne yapsak diye düşündüm, ilk aklıma gelen - Ramazan Pidesi idi. Hamuru yaptıktan sonra, dinlendirmeye bırakıyoruz, üstünü örtüyoruz, kabını sıcak yere yerleştiriyoruz. Hamur kabardıktan sonra Ramazan Pidesinin şeklini veriyoruz, üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam ve çörek otu serpiştiriyoruz. 180 dereceye ısıtılmış fırına Pideyi yerleştiriyoruz ve pide pişmesine, üstü kızarmasına bekliyoruz. İşte karşınızda Ramazan Pidesi. Afiyet olsun!


Ramazan Pidesi malzemeleri
   700 gr ekmek unu
   10 gr kuru maya
   2 yemek kaşığı zeytinyağı
   1.5 tatlı kaşığı tuz
   1 su bardağı ılık su
   Yarım su bardağı ılık su
   1 çay kaşığı toz şeker
Üzeri için
Yumurta sarısı
   Çörek otu, susam



Комментариев нет:

Отправить комментарий