среда, 25 декабря 2013 г.

Karidesli kremalı makarna

Merhabalar, sizler karidesli tarifleri severmisiniz? Son derecede pratik ve hızlı oluyorlar, özellikle zaman az olan insanlar, öğrenciler bu tarifinden faydalanabilir.
Bizler Kadıköy çarşıda, pazarlarda taze karides bulunca, buharda pişirip soyarız ve buzlukta stoklarız. Sonra ise ister salataya, ister spagetti domatesli acılı soslara, ister mezelik hazırlarız. Bu tarifinde yumuşak kremalı tat karideslerle çok güzel uyum içinde, yeşil dereotu tazelik veriyor. Gelelim tarifimize:

Malzemeler:

1 paket makarna (herhangi sevdiğiniz türlerinden)
200 gr dondurulmuş karides
2 çorba kaşığı tereyağı
dereotu
1 kutu (200 ml) krema

Makarnayı hafif diri kalsın, al dente şekilde pişiriyoruz.  Makarnalar pişerken tereyağında karidesleri çeviriyoruz, sonra kremayı ekleyip, hazır olan makarnalarla karıştırıyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz Afiyet olsun!

Комментариев нет:

Отправить комментарий