пятница, 27 декабря 2013 г.

Ayvalı kereviz sepeti

Zeytinyağlı yemekler her zaman favorilerimiz arasında. Hem de tam mevsimlik, ayvalı ve havuçlu, nar sulu ve tanecikli kereviz sepeti yapmaya ne dersiniz? İşte tarifimiz:

Ayvalı kereviz sepeti:



Malzemeler (4 kişilik):

4 tane orta boy kereviz (ortasını kaşıkla alıyoruz, kerevizlerin üzerine kararmasın diye limon suyu sıkıyoruz)
2 ayva
2 havuç
5-6 arpacık soğan
yarım bardak nar suyu
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşık limon suyu
1 küp şeker
tuz

1) Ayvaların kabuklardan soyduktan sonra kuşbaşı şekilde kesiyoruz. Havuç ve soğanın kabukları soyuyoruz. Geniş tavada kereviz çanakları yerleştiriyoruz, yanına da ayvayı , havucu, soğanı da. Sebzelerin üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz, tuz ve şeker, nar suyu ve suyu ekliyoruz. Tavanın kapağını kapatıp sebzeleri pişiriyoruz.

2) Pişmiş sebzeler soğuduktan sonra kereviz çanaklarına dolduruyoruz. Servis ederken kereviz sepetleri nar tanelerle ve taze kereviz yapraklarla süslüyoruz. Afiyet olsun! 

Комментариев нет:

Отправить комментарий