вторник, 24 декабря 2013 г.

Zeytinyağlı kuru börülce salatası

Merhabalar dostlar,

Yılbaşına az kaldı, menü'ye nasıl bir salata eklesem diye belki de düşünüyorsanız. Güzelce bir sofra kuracağım diye planlamaya başlamışsınız. Sizlere bir farklı salata tarifini paylaşıyorum. Hafif ekşili, hafif yakıcı, mis gibi kekik kokulu, tadı tuzu yerinde.

Zeytinyağlı kuru börülce salatası



Malzeme, 6-7 kişi için:

2 su bardağı küçük kuru börülce (akşamdan suya koyuyoruz, sabah kaynatıyoruz, haşlıyoruz)
1 dolmalık kırmızı biber (ince şeritler şekilde kesilmiş)
birer kaşığı toz şeker ve kekik
3 diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
birkaç tane kuru domates (ince kesilmiş)
10 dal maydanoz (ince kıyılmış)
tuz, karabiber, pul biber


Derin salata kaseye Haşlanmış ve suyu süzülmüş börülceyi koyuyoruz, üzerine şeritler kesilmiş kırmızı dolmalık biber ve diğer malzemeler ve baharatlar ekliyoruz. Salatayı karıştırdıktan sonra kabını streç filmle bağlıyoruz ve buzdolabın içinde 1-2 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun!

Комментариев нет:

Отправить комментарий