вторник, 10 декабря 2013 г.

Vişneli ayva tatlısı

Ayva tatlısı çok seviyorum, ama ayvalara kırmızı renk vermeye bir türlü yapamıyordum. Loğusa şekeri kullanarak bile. Sırrını bilen paylaşsın, çok memnun oluruz. Ama alternatifini  bulduk. Yazdan buzlukta sakladığınız dondurulmuş vişneler varsa (veya marketten alınan), çok şanslısınız.


Vişneleri eritiyoruz. Bir kısmını eziyoruz (vişne suyu için), taneleri ayrı kabına koyuyoruz.
Ayvaları dörde kesiyoruz, iç kısmı bıçakla dikkatlice alıyoruz. Geniş tencerenin dibine ayva çekirdekleri ve ayvaları yerleştiriyoruz. Ayvaların üzerine iyice her tarafından tatlansınlar diye toz şeker serpiştiriyoruz. Karanfiller ve bir çubuk tarçın ve biraz su koyduktan sonra ayvaları orta ateşte tencerede pişiriyoruz. Yarı pişmiş ayvaları borcam tepsi içine yerleştiriyoruz,tepsiye biraz kalan su döküyörüz ve üzerine yine hafif şeker ser piştikten sonra fırına alıyoruz. Ayvalar karamelize olduktan ve tamamen piştikten sonra, tatlımız hazır. Kaymakla ve taze nane yaprakla süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun!

Комментариев нет:

Отправить комментарий