среда, 4 декабря 2013 г.

Zeytinyağlı Kaparili Pirinçli Havuç

Bu yaz Marmaris tatilinde sevgili kayınpederlerim  kapari topladılar. Zor ve zahmetli iş bu, çok dikkat etmek gerekiyor, kapari dikenli bitkidir. Kaparilerin tomurcuklar çok değerli, ve ne kadar küçük ise, o kadar da pahalı marketlerde satışlarda. Yerli sakinleri kaparinin hem tomurcuklar, hem minik karpuzlara benzeyen meyvelerini, hem de filizlerini yemeğine kullanıyor. Çok da faydalı olduğunu diyorlar. Kapariler topladıktan sonra şişelere dolduruyoruz, ve her gün suyu değiştiriyoruz. Biraz da tuz ekliyoruz.  Acılığı gidince kaparileri sirke ile tatlandırıyoruz. Kapariler balık yemeklere inanılmaz yakışır, hem kahvaltılara, hem de salatalara. Akdeniz havasını veriyor yemeklere.

Geçen tarifleri araştırırken böyle değişik bir yemek tarifi bulduk, sizlere de veriyorum:

Zeytinyağlı Kaparili Pirinçli Havuç




4-6 kişilik

8 adet havuç
4 çorba kaşığı kapari
yarım demet taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesmeşeker
1 su bardağı sıcak su
1 kahve fincanı pirinç
tuz

Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp taze soğanın beyaz kısımlarını tencereye ekleyin. Üzerine havuçları ilave edin. Taze soğanın yeşil kısımları, pirinç, kesmeşeker ve tuzu da tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte arasıra tencereyi sallayarak, havuçları yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra suyunu ilave edip pişmeye bırakın. Havuçlar ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce kaparileri yemeğe ekleyin. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.


Denedik de beğendik. Sizlere de afiyet olsun!

Комментариев нет:

Отправить комментарий