пятница, 3 января 2014 г.

Folyoda sebze türlüsü

Sevgili dostlar, merhabalar,

Bu tarifi Sorfa dergisinde okudum, ve son derecede pratik buldum. Evde hemen hemen her zaman bulunan sebzelerden yapılıyor. Et, tavuk veya balıklı yemeklerin yanına sunabilirsiniz, folyoda türlü mis gibi kekik ve sarımsak aromalarla mutfağınızı sarar . Orijinal tarifinde sarımsak yoktu, eklemeye karar verdim ve hiç de kötü olmadı. Tarifimizi paylaşıyoruz, afiyetle yiyin :)

Malzemeler

1 adet orta boy kırmızı soğan
2’şer adet kabak, domates, patates ve havuç
1 adet patlıcan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
birkaç diş sarımsak

Folyoda Türlü Yapılışı







Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. Kabak ve patlıcanı kuşbaşı, patates ve domatesi elma dilimi doğrayın. Havucu temizleyip jülyen doğrayın. Tüm sebzeleri geniş bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, karabiber, kekik, pulbiber ve tuz ekleyip harmanlayın. Sarımsak dişlerini de koyarız. Alüminyum folyodan malzemenizi içine alabilecek büyüklükte bir parça kesip düz bir zemine alın. Tam ortasına sebzeleri yayarak yerleştirin. Kenarlarını katlayarak üzerine kapatın. Katladığınız kısımları aşağıda kalacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirip servis yapın.

Комментариев нет:

Отправить комментарий