вторник, 10 декабря 2013 г.

Dovga çorbası

Kış geldi İstanbula. Bugün kışın ilk kar yağışını gördük. Evimizde de kar gibi, ama içimizi ısıtacak Dovga çorbamızı pişirdik. Sevdiğimiz bir çorba, memleketimin Azerbaycan'ın en güzel çorbalardan biri. Kışa sıcak yenir, yaza serin yenir Dovga çorbası, bol yeşillikli, naneli, nefis...




Tarifini ben Lezzet Dergisinin ayarından kullanıyorum. 4 kişilik aile için uygundur.

Dovga çorbası

   3 su bardağı yoğurt
   1 yumurta
   1.5 çorba kaşığı un
   2 çorba kaşığı kırık pirinç
   1 su bardağı nohut
   Yarım demet ıspanak
   Yarım demet nane
   Yarım demet dereotu
   6 su bardağı su
   Tuz
   Karabiber

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Nohudu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün. Pirinci yıkayıp sıcak suda yarım saat bekletin. Haşlayıp suyunu süzün. Yeşillikleri temizleyip kıyın.

Elenmiş un, yumurta ve yoğurdu çorbayı pişireceğiniz tencerede karıştırın. Azar azar su ilave ederek pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpma teli ile çırpın.

Tencereyi ocağın üzerine alın ve orta ateşte bir taşım kaynayıncaya kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Kısık ateşe alıp haşlanmış nohut ve pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis kaselerine paylaştırıp sıcak servis yapın.

Dovga çorbası artık hazır, afiyet olsun.

Комментариев нет:

Отправить комментарий