суббота, 25 января 2014 г.

Zeytinyağlı kabak

Merhabalar dostlar,

Yemek ne kadar taze ise, yeni yapılmış, dumanlar havada uçuşuyor, etraflarda nefis, iştah açıcı kokular saçıyor, o kadar güzel ki. Ama söz zeytinyağlılara gelince, işte burada durum başka, ikinci güne tatlar daha iyi açılıyor gibi, yemekler daha lezzetli oluyor. Dün yaptığım zeytinyağlı kabağın tadı gibi. Çok insanlar nedense kabak yemeklerden hoşlanmıyor. Bence biraz alışkanlık olayıdır bu. Yemekler çok hafif ve diyet tarzında, tam formda kalmak isteyenler için. Sizlere bir tarif paylaşalım, rengarenk, yanına yoğurt da yakışır. Güle güle kullanın tarifimizi:)


Zeytinyağlı kabak





3 kabak
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
1-2 havuç
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşık salça
1 çay kaşığı küp şeker
Tuz


Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ilave edip 1 dakika daha kavurun.

Şerit halinde doğranmış kabakları, kırmızıbiberi ve havuçları ilave edin. Tuz, şeker, ekleyin, biraz da su, sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınca servis yapın. Afiyet olsun!
  

Комментариев нет:

Отправить комментарий