пятница, 21 февраля 2014 г.

Alman Pastası

Merhabalar dostlar,

Evde Alman Pastayı yapmaya çok merak ediyordum,. Beşiktaş'taki pastanelerin vitrinlerde, Kadıköy Moda'ya giderken tombik kremalı meyveli o güzelim Alman Pastalar... Oktay Usta'dan tarifini bulup, bir akşam ben de onları pişirdim. Tarifi başarılı çıktı, ilk denemede bile gayet profesyonel  pastalar çıktı ortaya. Buyurun, arkadaşlar, sizlerle de paylaşalım:




Malzemeler:

3 su bardağı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
1 paket yaş maya (40 gr)
3 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı mahlep
125 gr oda sıcaklığında erimiş margarin veya tereyağı

Kreması için:

3 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 adet yumurta

Ilık süt içinde maya koyuyoruz, biraz şeker ekliyoruz. Mayalar canladıktan sonra yumurtalar (1 yumalanın sarısı pastaların üstüne sürmek için ayırıyoruz) hamur malzemeler koyup, yumuşak hamur yapıyoruz.
Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.  Sonra hamuru yuvarlak parçalara bölüp yağlanmış tepsisine diziyoruz. Ayırmış olduğumuz yumurtanın sarısını fırça ile üzerine sürüyoruz. Ilık ortamında yaklaşık yarım saat hamuru bekletiyoruz. Kabarınca önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-35 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra pişen pastanın keklerini ortadan ikiye kesip içlerine krema ve mevsim meyveleri ile doldurduktan sonra üst kapağı kapatıp servis ediyoruz.

Krema hazırlanışı:

Bir tencerede soğuk sütümüzün iki bardağını döküyoruz. Bir bardağını ayırıyoruz. Toz şekeri çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz. Ocağı yakıyoruz, yavaşça karıştırıyoruz. Ayırmış olduğumuz sütü, yumurtayı, unu bir kabın içine alıp çırpma teli ile karıştırıyoruz. Diğer tarafta kaynamakta olan sütün üzerine hızlıca döküyoruz. Bir taraftan da hızlı hızlı karıştırıyoruz. Koyulaşınca teli çıkartıp tahta kaşıkla kısık ateşte 3-5 dakika pişiriyoruz. Ocaktan alıp ara sıra karıştırarak soğutuyoruz. Soğuduktan sonra kıvamını kontrol ediyoruz.


Kremasını ister kakaolu, ister sade yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Комментариев нет:

Отправить комментарий