четверг, 6 февраля 2014 г.

Borş Çorbası

Rusya ve Ukrayna'nın en popüler Borş çorbayı yediniz mi, sevgili dostlar? Yok mu? Bugün sizlere tarifi verelim. En güzel Borş et suyu ile yapılır, çorba içinde de birkaç kemikli et parçasını bırakalım, her tabağına bir parça gelsin diye. Vitaminli, içinizi ısıtan Borş çorbasını vejetaryen usulü de yapabilirsiniz, pişmiş sebzeler ona nefis tadını verecek. Et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz, ama klasik tarifidir bu:

Malzemeler:


Kemikli et parçaları 
3 pancar
2 havuç
1 iri patates
küçük beyaz lahananın yarısı
1 baş soğan
birkaç diş sarımsak
1 kaşık domates salçası
sıvı yağı
su (bulyon yapımı için)
tuz, karabiber taneleri, birkaç defne yaprağı
1 küp şeker
1 kaşık sirke (pancarın renk canlı kalması için)


Üstü süslemek için: ince kıyılmış taze dereotu
Smetana (Rusya'ya özgü yoğurta benzeyen süt ürünü, bu ara Uyum Marketlerde artık Yorsan markanın smetana'yı bulabilirsiniz ) veya yoğurt.


Kemikli etten güzelce et suyunu pişiriyoruz. Et suyu pişerken, bir tencerede sıvı yağında ince kıyılmış soğanı öldürüyoruz, sonra ise erişte gibi ince kesilmiş lahanayı, rendelenmiş havucu ve pancarı, kup şeklinde kesilmiş patates ekliyoruz. Sebzeler kendi suyunda buharında çevirerek pişiriyoruz, pişmesine yakın salçayı ve küçük kesilmiş sarımsakları da ilave ediyoruz. Öbür tarafında et suyu hazır olmuşken, sebzeli karışımı tencereye boşaltıyoruz. Çorbayı karıştırıp tane karabiber, 1 küp şeker, 1 kaşık sirke ve tuzu ekledikten sonra, biraz daha pişirip tabaklara servis ediyoruz. İnce kıyılmış dereotu ve birer kaşık smetana (veya yoğurt) ile süsleyip ailemize dostlarımıza sunuyoruz ve afiyetle yiyoruz :)

Комментариев нет:

Отправить комментарий