понедельник, 20 января 2014 г.

Şekerpare

Evde tatlı yapmaya, sevdiklerimizi sevindirmeye büyük bir mutluluk ve zevktir. Şekerpare gibi geleneksel şuruplu tatlılar kendi elleriyle yapılınca daha da güzel gibi oluyor. Sizlere bir şekerpare tarifi paylaşırım, ailenizle, arkadaşlarınızla akşam yemekten sonra tavşan kanı çayı ile çok hoş olur. Tarifinde verdiğimiz ölçüden tam bir büyük yuvarlak borcam şekerpare çıkıyor. Şimdi ise tarif:

Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Şekerpare malzemeleri

175 gr margarin
1 su bardağı pudraşeker
5 çorba kaşığı irmik
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 kase bütün fındık içi

Şurup için:

3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

Fındık (veya yerfıstığı, veya ceviz)

Hindistan cevizi
Antep fıstığı içi


Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşatılmış margarin, irmik, vanilya, şeker, bir yumurta ve diğer yumurtanın sadece akını geniş bir kasede karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 







Hafif yağlanmış tepsiye dizin (veya yağlı kağıdın üzerine) ve ortalarına birer fındık batırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Şekerparelerinizi hazırladıktan sonra üzerini kapatıp, servis yapacağınız zaman açın. Bir hafta süreyle muhafaza edebileceğiniz tatlınızı buzdolabına koymayın. Aksi takdirde şekerlenir.

Şekerpare artık hazır, afiyet olsun.


Комментариев нет:

Отправить комментарий