вторник, 25 февраля 2014 г.

Kıymalı Pazı Sarması

İyi günler, sevgili okurlar,

Pazı sevenlere bugün bir tarifimiz var. Klasik etli iç tarifine çok sevdiğimiz yenibahar ve tarçın ekledim, midye dolma içi gibi oluyor.

Malzemeler
1 demet pazı
Yarım kg kıyma
1 adet büyük boy
rendelenmiş soğan
2 çay bardağı pirinç
Yarım demet kıyılmış dereotu
Yarım demet ince kıyılmış nane
1 kasık yenibahar
1 tutam tarçın
1 çorba kaşığı silme
domates salçası
1 çorba kaşığı silme
biber salçası
3 çorba kaşığı tereyağı
İki su bardağı soğuk su
Tuz, karabiber
zeytinyağı






PAZILARIN saplarını kesip sıcak suda 1-2 dakika tutun ve süzüp kenara alın. Kıymayı çukur bir kaba koyup üzerine rendelenmiş soğan, pirinç, dereotu, nane, domates salçası, biber salçası, karabiber,yenibahar, tarçın, tuz ve 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız harca yarım su bardağı soğuk suyu ekleyin ve yeniden yoğurun. Pazı yapraklarına hazırladığınız harcı koyup sarın ve tencereye dizin. Üzerine kalan suyu ve 1 çorba kaşığı tereyağını ve sarma parlasın diye zeytinyağını ilave edin. Ateşe dayanıklı bir tabağı dolmaların dağılmasını önlemek için üstlerine kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika ocakta tutun. Yoğurtla veya limon dilimlerle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun!

Комментариев нет:

Отправить комментарий