вторник, 26 ноября 2013 г.

Ayva Aşı (Antep Mutfağı)

Havalar soğuyor, gelen hafta kar yağacak diyorlar. Biz de içimizi ısıtacak, mutfağımızı saracak mis gibi kokulu Ayva Aşı yapalım.  Antep yemeğidir bu. Ayvalarımız bol bu yıl, özellikle de ekmek ayva çok.. Neler neler yaparız, ayva tatlısını, kompostolar, reçeller, ayvalı turtalar, marmelatalar...

Şimdi ise Ayva Aşı ile başlayalım. Yanına da sevdiğiniz pilav türü :)

6 kişilik Ayva Aşı için gerekli malzemeler:


1 kg kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı domates salçası
4 orta boy ayva
2 soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Ayvaları soymadan uzunlamasına dilimleyip çekirdeklerini temizleyin. Etlerin pişme süresi kadar limonlu suda bekletin.

Soğanları soyup kıyın. Yağı bir tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri ilave edip yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Gerekirse çok az su ilave edin. Salça ve baharatı  ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Ayvaları ilave edip sadece 1-2 dakika pişirin. En son nar suyunu ekleyip ocaktan alın. Pilavla sıcak servis yapın.

Nar ekşisini İzmir'in yakınlığında bulunan Şirince Köyünde bu sonbahar aldık. Ev yapımı, çok lezzetli, tevsiye ederiz. Afiyet olsun!


Комментариев нет:

Отправить комментарий