суббота, 24 мая 2014 г.

Fırınlanmış kiraz domatesler

Merhaba sevgili dostlar,

Son zamanlarda tezgahlarda sık sık kiraz domatesler görülüyoruz. Mis kokulu, çok da lezzetli. Hadi Akdeniz tarzında bu güzel domatesleri kekikle ve sarımsakla tatlandıralım, fırında yapalım. Ve tabii ki, Akdeniz mutfağının olmazsa olmaz zeytinyağı ile :)

Tarifini Sofra Dergisinden aldım. Bu domatesleri bence ister sıcakken, ister soğuk olarak yenir. Kahvaltılara da yakışır. Bilim adamlar diyor ki, domateslerin likopen maddesinin miktarı, domatesleri pişirirken artıyor. Likopen de önemli antioksidan ve kanserden koruma özellikleri taşıyor. Şifalı bir yemekmiş demek.

Şimdi de tarifimiz:

4 Kişilik

2 kutu kiraz domates
1 demet taze fesleğen
6 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Fırınlanmış Kiraz Domates Yapılışı

DOMATESLERİ yıkadıktan sonra, varsa saplarını koparıp fırın kabına dizin. Önemli olan domateslerin üst üste olmamaları, fırın kabının abanını kaplamalarıdır. İncecik kıyılmış taze fesleğen yaprakları, ezilmiş sarmısak, tuz ve zeytinyağını bir kapta çatalla iyice karıştırıp, domateslerin üzerine dökün. Elinizle harmanlayarak malzemenin tüm domateslere bulaşmasını sağlayın ve önceden ısınmış 180 derecel fırında 25 dakika pişirin.

Aşçının notu: Fırın kabı ile servis yaparsanız,görüntü daha şık olacaktır.

Комментариев нет:

Отправить комментарий