суббота, 14 декабря 2013 г.

Özbek Pilavı

Hayatta ilk defa Özbek pilavı yapmayı denedim. Arkadaşlarımızın nefis sofrasında yedik, çok da beğendik, ellerine sağlık, hayran kaldık.
Şimdi de güzel yöresel yemeklerden, Özbek pilavın tarifini paylaşalım sizlerle.

Özbek Pilavı:

yarım kilo kuşbaşı koyun eti
3 su bardağı baldo pirinç
3 adet havuç
 1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon ve tarçın
birkaç diş sarımsak





Pirincin üzerine kaynar su döküp ıslatıyoruz. Sıvı yağ kızdırıp içine küçük doğranmış soğanları ilave ediyoruz. Soğan pembeleşince etleri ekliyoruz. Eti suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Kibrit çöpü şeklinde kestiğimiz havuçları ilave ediyoruz. Havuçları diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz. Salçayı ilave ettikten sonra üzerini örtecek kadar su ekliyoruz. Etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Pirinci yıkayıp etlerin üzerine ilave ediyoruz. Üzerine 3 bardak kaynar su, yeterinde tuz, kimyon, tarcın ve birkaç tane sarımsak dişi ekleyip ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Tereyağını tavada kızdırıp pilavın üzerine gezdiriyoruz. Kapağını kapatarak pilavı 15 dakika dinlendiriyoruz. Karıştırıp servis tabağına alıp servise sunuyoruz.  Afiyet olsun!

Комментариев нет:

Отправить комментарий